6 Cara Menjimatkan Bateri Telefon Ketika Bermain “Pokemon Go”

Cara Menjimatkan Bateri Telefon - Ompact.my

Perjalanan antara dunia sebenar dan dunia maya Pokémon dengan Pokémon GO untuk pengguna iPhone dan Android. Dengan Pokémon GO, anda akan menemui Pokémon dalam seluruh dunia anda sendiri!

Pokémon GO dibina di atas platform permainan “Real World Niantic” dan akan menggunakan lokasi sebenar untuk menggalakkan peserta untuk mencari lebih jauh dan luas dalam dunia sebenar untuk mencari Pokémon.

Pokémon GO membolehkan anda untuk mencari dan menangkap lebih daripada seratus spesies Pokémon ketika anda meneroka persekitaran anda. Di sini ada beberapa cara menjimatkan bateri telefon anda ketika bermain Pokemon Go.

 

1. Matikan “Augmented Reality” (AR)

PAGE-2

Cara untuk mematikan AR adalah dengan menekan suis AR di sudut kanan atas skrin apabila anda menemui Pokémon.

 

2. Menghidupkan “Battery Saver” Dalam Permainan

PAGE-3

Pokémon Go mempunyai “battery saver” sendiri. Untuk menghidupkan tekan pada “Poké ball”, kemudian tekan “setting icon” (gear di bahagian atas kanan) dan kemudian pastikan “Battery Saver” ditandakan.

 

3. Hidupkan Telefon “Battery Saver”

 

PAGE-4

Anda boleh menghidupkan “battery saver” di smartphone anda di bahagian “settings”. Anda juga perlu tahu bahawa ia menghadkan perkhidmatan lokasi kerana Pokémon Go menggunakan GPS telefon anda untuk mengesan lokasi anda dan anda boleh melihat sedikit “PokéStops” dan menghadapi sedikit Pokémon.

 

4. Kurangkan Pencahayaan Skrin

PAGE-5

Anda boleh mengurangkan pencahayaan skrin di bahagian “settings” —> “Display” telefon anda. Cara ini berkesan untuk menyelamatkan nyawa bateri telefon anda, bukan sahaja untuk bermain Pokémon Go, malah untuk permainan lain.

 

5. Matikan Muzik, Kesan Bunyi Dan Getaran

PAGE-6

Anda boleh menjimatkan kuasa dengan pergi ke tetapan permainan dan mematikan semua muzik, kesan bunyi dan getaran. Salah satu perkara akan memakan sedikit hayat bateri sepanjang sesi permainan.

 

6. Gunakan “Battery Case” (“Powerbank”)

 

PAGE-7

Cara paling mudah untuk mendapatkan lebih banyak hayat bateri ialah dengan menggunakan “Battery Case” ataupun “powerbank” sepanjang permainan.

Kredit foto: i.ytimg.com

Add Comment